Mérleg

Szeptember 24. - Október 23.

Uralkodó bolygója: Vénusz

A levegő elem jele

Előzékeny, diplomatikus, udvarias, társasági ember. Keresi a kiegyensúlyozottságot, harmóniát, szépséget. Központi vezérelve a harmónia, a béke megteremtése és megtartása.

Az egyengetők és a békéltetők jegye. Bájosan élvezi az életet, szeret örömet szerezni az érzékeknek. Fontos számára, hogy mindenben legyen báj és kellem. Emberi kapcsolatait ápolja, rendkívül fontos számára, hogy legyen társa. Az egyik legkényelmesebb jel, általában csak ott takarít, ahol a „papok táncolnak”. Nem szeret vitatkozni, amikor csak teheti kerüli a konfliktust. Senkivel nem igazságtalan, senkit nem akar megbántani. Mindig figyel a másikra, de közben ügyel saját szabadságára, függetlenségére. Nagyon szeret kommunikálni, szereti a társaságot, szeret vendégeket hívni otthonába. Könnyen köt ismeretséget, barátságot. Gondolatait stílusosan fejezi ki.

Az életben egyik legnehezebb feladata, hogy mindig döntenie kellene, ezért törekszik olyan döntéseket hozni, ami legkevésbé zavarja meg a harmóniát. Toleráns és barátkozó típus.